30 Ağustos 2012 Perşembe

Evet Efendim! Türünüzün Son Örneğisiniz! :)

Evet! Düğünler, onlar, bunlar derken bir türlü vakit bulamadım bir şeyler yazmaya..Oysa o süre zarfı içinde harika şeyler oldu. En önemlisi 'ONE OF A KIND!' Klip hakkında çok şeyler yazıldı, çok güzel açıklamalar yapıldı. Ki böyle bir klipten sonra, stüdyo klibi nasıl çekilir herkes umarım görmüştür efendim. Gerçekten izlerken siz de büyülenmiyor musunuz?

Klipte o kadar çok anlam var ki..Kore'nin en iyi LİDER'inden beklendik hareketler bunlar aslında şaşmamak gerek. :) Geri geldiğine göre, ortalığı sallamak zorunda. Çünkü türünün tek örneği. :) Klibin en güzel hediyesi sonda, yeni yeni saçlarıyla, ağzını yüzünü yemek istediğiniz en tatlı hareketleriyle ve sushi dansından oluşturduğu kesitlerle görünen TAEYANG'tı. Annem bile görünce, 'Aa saçlarını değiştirmiş!' dedi. :D Çok ilgilendiğinden değil ama izlerken görünce en çok saçlarına dikkat ediyordu kuzunun. Benim için hepsi kabul hoş :) Ama bu da çok yakıştı, eski saçı da çook güzeldi. Herkes saçını değiştirsin değiştirsin dedi bakın noldu şimdi? :P Hem değiştirdi hem de harika bir klipte, şekerin yanında halt yiyeceği hareketlerle karşımıza çıktı. ^^
Hareketlere bir bakın haksız mıyım? :)
Ağzını yüzünü yerim senin!

Artık bilgisayar başında, heyecanla, durmadan, kimseyle, hiçbir şeyle ilgilenmeden klip, albüm, şarkı beklemem normal bizimkilere göre. :) Ama bu duygunun hissettirdiği şey, hiçbir olayda yok. Çünkü 'Kore'nin en iyi 5 insanı'ndan bir şeyler bekliyorsunuz ve karşınıza yine her şeyden farklı bir şeyin geleceğinden eminsiniz. Tepkilerinizi kontrol altına almanız çok zor. Neyse böyle işte efendim. Ben klibe bayıldım. Birbir G-Dragon görünüşü ile gözümüzü gönlümüzü açtı. Ve sesiyle kulaklarımızın pasını sildi. Şarkının da değişik bir havası var. Tabiki Heartbreaker ilk olduğu için, ilkler bambaşkadır.. :)
Ama kuzum bu şarkı için doğum gününde bile çalıştı. O yüzden emeğine sağlık en iyi LİDER! 

Klipteki kül tablası bile 4 milyarken, kimse çıkıp da bana çektiği basit stüdyo kliplerinden bahsetmesin efendim! :D



Klipte bambaşka G-Dragonlar gördük. Ama şu çocuklarla ilgilendiği bölümde yüzündeki gülümseme nasıl da çekimden, yapmacıklıktan habersiz. :) Nasıl içten.. 



Daha en başta 'It's just wild and young' derken kapılıyorsunuz ritme. :)

Ve bayılmadığım yeri kalmayan klipten yine bayıldığım bir sahne. G-Dragon burda tıpkı minicik bir çocuk gibiydi, gülümserken ve hareketleri... :)


Barbie bebeği bile kıskanan, küçücük kardeşinin artık onunla oynamasına izin vermeyenler burada mısınız? ^^

G-Dragon'un asıl yüzü 'At gözlüklerinizi' çıkarınca ortaya çıkar. Kocaman kalbi, başarıları, iyi niyeti :)

Binbir tür G-DRAGON demiştim. Çok haklıyım. Her karede farklı tarzlar. ^^

Böyle insanlarla aynı yüzyılda yaşadığım ve onları ailem gibi gördüğüm için ne mutlu bana. Ne şanslıyım :) Hırsı, başarıyı, gerçekten sevmeyi siz de öğrendim ben..

Böyle işte efendim. :) Bir şeyler karalamak istedim! O zaman;
Oppamız Korea STYLE! :)

17 Ağustos 2012 Cuma

Dünya'nın En Çocuk Ruhlu Lideri G-Dragon İyi Ki Doğdun!!

Bir insan hayatı boyunca bir şeyleri çok sevebilir. Bu herhangi bir şey olabilir. Bir şeylere bağlanmak istemese de mutlaka onu çevreleyen bir şeylerin olduğunu farkeder. Benim hayatımda bağlandığım, gerçekten 'seviyorum' dediğim çok az şey vardır. Her gördüğünüz hoşunuza gidebilir ama bir şeyleri hayatınızı 'iyi şekilde' yönlendirecek kadar çok sevmek herkesin yapabileceği bir şey değildir. Risktir. Karakter meselesi, yaşam felsefesi, inandığın doğrular, değer değmez konuları iç hesaplaşmasıdır kişinin. Gelelim BIGBANG'e! ^^ Yaşım 17. Eylül 19'da tam olucak. Ve onlara karşı bu denli sevgimi görenler, henüz düşüncelerimi toparlayamadığımı ve ilerleyen zamanlarda geçeceğini söylüyorlar. Ama sadece boş konuştuklarının farkında bile değiller. Hiç haketmeyen insanlar için gözyaşı dökebilenler, belki de 'dünyanın en hakeden 5 insanı'ndan habersizler.. Sevgi 'İnsanı bir şeye ya da bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu' olarak açıklansa da benim için tamamen eksik. Hatta normal değil. Gecenizin, gündüzünüzün 7/24 her anınızın birlikte geçtiği insanlar düşünün. Ama şarkılarıyla, katıldıkları programlarıyla, haberleriyle, düşündükleri ve söyledikleriyle..Bir yakından görüp, dokunmanız eksik sadece..Çünkü öylesine içi dışı bir ve öylesine değer veriyorlar ki onları seven sayısız insana..

İşte bu yüzden onlara olan sevgimi bile hala yetersiz buluyorum. Kocaman kalpleri, gülen yüzleri, espri anlayışları, şarkıları, sözleri, tavırları...Bazen 'Gerçekten BIGBANG diye bir şey var mı?' diye düşünüyorum çünkü tüm olanlara rağmen, başarıyla yoluna devam eden ve gülümseyebilen insanların olması çok harika :) Asıl aileleri ne kadar gurur duysa az. Asıl teşekkürü onlar hakediyor işte. Beni benden alan sayısız şarkı yapıp, söyleyen G-Dragon, T.O.P, Taeyang, Seungri, Daesung isimlerini hayatımda önemli kılan BIGBANG'e ve onları keşfeden YG'ye sonsuz teşekkürler..


Kore'nin, Asya'nın, Dünya'nın en iyi grubunun en iyi lideri G-DRAGON! Yüreğinden geçenleri şarkılarla bize anlatan, çekinmeden tüm samimiyetiyle fanları önünde özürdileyebilen, ağlayabilen, hiç durmayan kıpır kıpır kişiliğiyle en tatlı LİDER olan ve engel olamadığı gülmesiyle bana benzeyen Jiyong iyi ki doğdun! Doğum günün kutlu olsun! Birbirinden harika seneler geçirin, sevgimiz, desteğimiz hep yanınızda :)

BIGBANG'ı, kardeşlerini ve VIP'leri asla bırakma..

19 Ağustos 2006 senesinde kurulan ve sonsuza temel atan kuzularım 6. YILINIZ ŞİMDİDEN KUTLU OLSUN!! ^^

14 Ağustos 2012 Salı

Bursa'nın Kore Temsilcisi'nden TUHO DAY!! ^^

Aslında Kore sevgim başladığında elimde avucumda 0 vardı. Ama zaman geçtikçe yeni fırsatlar geçti elime. ^^ Sadece müzikleriyle, ünlüleriyle, dizileriyle değil genel olarak ilgimi çekiyor. :) Hatrı sayılır, uluslararası bir sitede Kore için Bursa temsilciliği yapıyorum. Etkinlikler düzenliyorum. Ve bu sefer düzenleyeceğim etkinlik 'TUHO DAY' ! ^^ Efendim Tuho nedir diye soruyor olabilir ya da birkaçınız daha önce duymuş bile olabilir. Tuho Kore'nin ünlü bir
oyunudur. Geleneksel Chuseok'ta veya Yılbaşlarında oynanır.  
Ve genelde içki içmek için kullanılır. :D Ama tabiki Bursa'da düzenleyeceğim Tuho Day'de böyle olmayacak hehe :D Fotoğraftada gördüğünüz gibi okları 1.5-2 metreden o teneke kutunun içine sokmaya çalışıyorsunuz. 

Aman da aman Hanbok'lar içindeki Tuho oynayan kızlarımız çok eğleniyor gibi. :D Ben de ilk defa Tuho oynayacağım için çok heyecanlıyım. :D Geleneksel bir oyun olması daha da heyecanlandırıyor. O günden karelerde koyacağım kesinlikle. :) Ve malzemelerimiz Kore'den gelecek! ^^
Ayrıca daha önceden kraliyet ailelerinin bol bol oynadığı oyunlardan birisidir Tuho. ^^ 

Ve buda video. Çok eğlenceli bir oyun kesinlikle. Ama isabet ettirmede çok başarısızımdır sanırım yandım hehe :D




Bursa'da düzenleyeceğim Tuho Day'de ilk defa oynamak nasip olacak. :) 8 Eylül 
Yer : Nilüfer Japon Parkı. Gelebilecek olanları beklerim. ^^ Benim her türlü irtibata geçebilirsiniz. 

2 Ağustos 2012 Perşembe

Koreli Mektup Arkadaşı İsteyenler? ^^

Selamlar! Evet buralarda mektup arkadaşlığının nasıl olduğunu en iyi ben bilirim :D Bursa'da.. Marmara'da :P

Evet efendim. Birsürü soru aldığım için böyle bilgilendirici bir yazı yazmak istedim açıkcası. :) İlk mektubum geldiğinde yaşadığım o heyecanı kimse bilemez,  o yüzden herkes yaşasın istiyorum. Özellikle teknoloji ile kafayı bozduğumuz şu zamanlarda eskilerden bir rüzgarın, mektubun nasıl eğlenceli olduğunu hepiniz farkedeceksiniz. :)

Aslında önceden olsa kıskanırdım, çocukca şeyler işte. :D Ama şimdi büyüdük sanki, herkes bu güzel şeyden yararlansın istiyorum. ^_^

Fotoğraf bu yıla aittir. Ama fotoğraf makinesinin tarihinde değişiklik yapmam gerekirken yapmayı unuttum. ^^
Eğer bir mektup arkadaşınız varsa dünya gerçekten daha da güzelleşiyor..
Mesela mektup geldiğinde merdivenlerden düşercesine koşuyorsunuz..
Mektubu anneniz, kardeşiniz açtığında kızıyorsunuz..
Mektuplaşmak kadar güzel bir şey olmadığını farkediyorsunuz :)
Daha sonra ne hediye yollamalıyım kaygısı. Çok farklı bir his :)
Ya da nasıl mektup kağıdı seçmeliyim, nasıl bir şeyler yazmalı, hazırlamalıyım. :)
Sonra mektup arkadaşınızın sorduğu sorulara teek teek cevap vermeniz, ve o mektuplara gözünüz gibi bakmanız. :)

Mesela benim o kadar çok mektup arkadaşım varki. Tabiki harika bir duygu orası tartışılmaz. :D Ama bazen kapı çalıyor, mektup geliyor adı yazsa bile çıkartamıyorsunuz. Kimdi acaba, nerde, ne zaman konuşmuştum diyorsunuz. :D

Şimdi gelelim bu arkadaşları nereden bulduğuma. 'Hipenpal.com'. Gerçekten çok güzel bir site ve birsürü Koreli var. Ben mesela yakınımdakilerden daha çok sevdiğim Koreli kardeşlerimin çoğunu ordan buldum. :) Hipenpal biraz karışık gibi duruyor aslında ama değil. Üye oluyorsunuz ve birazcıkta ingilizce biliyorsanız tamamdır. Çünkü zaten Korelilerin ingilizcesi o kadarda iyi değil. Anlaşabilirsiniz yani kolayca. :)

Kolaylıkla üye olduktan sonra yukarda şu şekilde yazılar göreceksiniz. Home'a tıkladığınızda karşınıza,

şöyle bir yer çıkacak. Ve oradan istediğin özellikleri girip arayabilirsiniz. ^^
Yaşı, milleti, yaşadığı yer, dil, fotoğrafı olsun mu olmasın mı? ve yaş aralığı bile :)

Daha sonra ara dediğinizde karşınıze bir sürü Koreli çıkacak. Hepsinin profilini inceleyip, mesajlar atabilirsiniz. Hatta sitenin bence kötü bir yanıda mesaj attığınız kişiler mesajınızı okudu mu okumadı mı anlıyabiliyorsunuz. Nasıl mı? :D

Mailbox'a tıkladığınız zaman solsa,

şöyle bir şey göreceksiniz ve 'Mailbox-sent'e tıkladığınızda, mesaj gönderdiğiniz kişileri görebiliyorsunuz. Eğer kişi koyu renkle yazıldıysa mesajınızı okumadı eğer rengi normalse okudu demektir. Artık cevap verir mi vermez mi bekleyin görün hehe :P

Birde diyelim ki işiniz vardı 1-2 hafta giremediniz. O zaman mail kutunuzdaki iletiler kaybolabiliyor. İşte o zaman korkmayın. :D Yukarda gördüğünüz, 'E-mails last 1 months' yazısına tıklayıp ulaşabilirsiniz. :)


Benden bu kadar. Eğer ki mektubunuz gelirse birgün, beni sakın unutmayın efendim. Kolay gelsin. :)

Eğer isterseniz, diğer siteyi de anlatabilirim ama sonra :)